Влада Латвії виділить 4 млн євро на навчання українських біженців латиській мові

Уряд Латвії ухвалив рішення виділити чотири мільйони євро на навчання українських біженців латиської мови. Про це 23 квітня повідомив портал Delfi.

"Цивільні особи України в Латвії хочуть все більше і більше залучатися до працевлаштування. Для забезпечення ширших можливостей для роботи, а також для сприяння соціально-економічній інтеграції людей у латвійське суспільство необхідне знання латиської мови", - заявили у пресслужбі Міністерства культури.

Для того, щоб забезпечити навчання мови, латвійська влада вирішила профінансувати програму популяризації використання латиської мови серед громадян України. Домагатися цього хочуть за допомогою безкоштовних уроків латиської мови, починаючи з рівня володіння мовою А1, для повнолітніх громадян України.

Фінансування має допомогти в організації курсів латиської мови до 31 грудня цього року. На реалізацію проєктів програми, що адмініструється Фондом інтеграції суспільства (SIF), виділено 3 990 400 євро, а на адміністрування програми - ще 39 436 євро.

Зазначається, що 2023 року планується прийняти в Латвії 40 000 українських громадян, з яких 65% або 26 000 будуть дорослі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина виділить додатково 112 мільйонів євро на житло для переселенців.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті