Військова загроза з боку Білорусі неактуальна від слова зовсім - Сергій Грабський

Військова загроза з боку Білорусі в найближчі місяці неактуальна від слова зовсім. Про це в інтерв'ю "ОстроВу" розказав військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський.

"Військова загроза з боку Білорусі неактуальна від слова зовсім. Треба розуміти, що білоруські підрозділи, які підпорядковуються Лукашенко, вони постійно проводять заходи інтенсивної бойової підготовки, удосконалюючи свої навички. Вони провели вже все що можна і як можна, і вони знаходяться в одному кроці від оголошення мобілізації та розгортання потужних бойових підрозділів. Але є одна проблема. Вони не можуть цього зробити без наявності серйозного контингенту російських військ на своїй території", - сказав він.

Тому, за його словами, якщо брати часову перспективу, не передбачається щонайменше три місяці  будь-якої активності на території Білорусі.

"Війська треба перемістити, десь розташувати, поставити задачі і так далі. Війна – це не комп'ютерна гра, де ти тільки подумав, кликнув на кнопку "ресурси" і вони з'явилися. Це дуже тривалий та витратний процес", - зазначив Сергій Грабський.

Втім, підкреслює військовий експерт, це не означає, що такої загрози не було.

"Внаслідок проведення серії оборонних операцій ми знівелювали можливості противника зосередити відповідну кількість ресурсів для того, щоб вони могли наступати з боку Білорусі. Це заслуга наших бійців, які стійко стояли на обороні всього східного фронту", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, за словами військового експерта Сергія Грабського, росіяни свідомо підірвали Каховську ГЕС.

 

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті