Відсторонення російських і білоруських гімнастів від міжнародних змагань залишається чинним – Міжнародна федерація

Відсторонення гімнастів із РФ і Білорусі від Олімпіади залишається чинним. Таке рішення ухвалено на засіданні виконкому Міжнародної федерації гімнастики (FIG) в Анталії (Туреччина) 12 травня, повідомляють на сайті організації.

"Після нової оцінки ситуації з російськими та білоруськими спортсменами й офіційними особами виконком FIG вважає, що заходи, які вже ухвалено 1-2 березня 2023 року та які ґрунтуються на статті 13.3 статуту FIG, залишаються повною мірою чинними без будь-яких подальших змін", – ідеться в повідомленні виконкому.

Уточнюється, що "FIG буде постійно відстежувати загальну ситуацію і може переглянути ці заходи залежно від розвитку обставин".

Раніше повідомлялося, що Україна єдина бойкотує ЧС із дзюдо, куди допустили росіян і білорусів – членів силових держструктур.

Ситуацію, що склалася, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту у Верховній Раді України IX скликання Жан Беленюк коментував так: "З огляду на останню заяву президента МОК Томаса Баха та перелік країн-учасниць ЧС з дзюдо, ми матимемо наступну тенденцію: росіяни та білоруси завойовуватимуть медалі на ОІ-2024, а наші спортсмени матимуть усі шанси дивитись Олімпіаду по ТБ".

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті