Велика Британія надала Україні близько тисячі зенітних ракет класу «земля-повітря»

Велика Британія надала Україні близько 1000 зенітних ракет класу «земля-повітря», які мають допомогти протистояти російській загрозі українській інфраструктурі. Про це повідомили у міністерві оборони Британії повідомили 9 листопада, - пише "Мілітарний".

Міністр оборони Бен Воллес оголосив, що його країна найближчим часом завершить постачання приблизно 1000 зенітних ракет для Збройних Сил України.

Це відбувається у відповідь на запити України про додаткові засоби протиповітряної оборони для забезпечення захисту критично важливої ​​інфраструктури.

Повідомляється, що ракети здатні збивати крилаті ракети з засобів, які вже перебувають на озброєнні українських військових.

«Зобов’язання надати ще сотні ракет класу “земля-повітря” є продовженням нашої оборонної підтримки України проти російської агресії та допоможе Україні протистояти загрозі незаконного ураження критично важливих об’єктів національної інфраструктури», – розповів Бен Воллес.

Він додав, що Британія вже підготувала понад 7400 новобранців та більш як 60 молодших командирів Збройних Сил України.

Як повідомлялося, Британія посилить свою підтримку українських військ взимку на тлі наближення ключової битви за Херсон.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті