Велика Британія може відмовитися зняти санкції з Ірану через постачання "шахедів" до Росії - The Guardian

Велика Британія може порушити іранську ядерну угоду, - повідомляє The Guardian.

"Очікується, що Велика Британія та інші європейські держави вперше оголосять про плани порушення іранської ядерної угоди 2015 року, коли підтвердять, що не збираються скасовувати санкції на використання Тегераном ракет у жовтні цього року, як того вимагає угода", - пише видання.

Зазначається, що Дональд Трамп вивів США з ядерної угоди 2018 року, але Німеччина, Франція та Велика Британія залишилися в ній, хоча Іран відповів на вихід США порушенням узгоджених обмежень на якість і кількість збагаченого урану. Іран зараз близький до виробництва збройового урану, як ніколи раніше.

Рішення європейських держав також порушити угоду є ризиком, оскільки незрозуміло, як відреагує Тегеран у той момент, коли він уже близький до можливості виробляти збагачений уран збройової якості.

Як виправдання дипломати ЄС і Великої Британії навели порушення Іраном угоди, офіційно відомої як Спільний всеосяжний план дій (JCPOA), продаж Іраном безпілотників Росії для використання під час вторгнення в Україну, а також можливу передачу в майбутньому Росії іранських балістичних ракет.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті