Вчительці української мови з окупованої Волновахи суд призначив три роки позбавлення волі: впроваджувала стандарти держави-агресора

Луцький міськрайонний суд, за відсутності обвинуваченої, визнав вчительку з окупованої Волновахи винуватою у колабораційній діяльності та призначив їй покарання - три роки позбавлення волі. Про це 15 вересня повідомляє  Волинська обласна прокуратура.

У прокуратурі не вказують прізвище обвинуваченої, але, як повідомляють місцеві ЗМІ, мова йде про Людмилу Дмитрієву.

"За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Волинської обласної прокуратури Луцький міськрайонний суд в порядку спеціального судового провадження  за відсутності обвинуваченої визнав 46-річну жительку міста Волноваха Донецької області винуватою у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Доведено, що після окупації Волновахи військами російської федерації жінка, яка обіймала посаду заступника директора закладу освіти, погодилася працювати заступником директора з виховної роботи у незаконно створеному "муніципальному бюджетному освітньому закладі «Волноваська школа №5» так званого "міністерства освіти і науки днр", - зазначають у прокуратурі.

Надалі вона впроваджувала в єдиній функціонуючій у Волновасі школі стандарти освіти держави-агресора, просувала ідеї проросійської спрямованості, незворотного і стабільного існування на теренах Донецької області влади РФ та наративи «руского міра», а також  неодноразово брала участь у агітаційних «освітніх» заходах окупаційної влади.

Суд призначив їй максимальне передбачене за такий злочин покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в освітніх закладах, органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління та контролю, підприємствах державної чи комунальної власності та займатися освітньою та виховною діяльністю на строк 15 років.

Раніше "Судовий репортер" повідомляв, що Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав Людмилу Дмитрієву винною у колабораційній діяльності. Вона працювала заступником директора з навчально-виховної роботи (дистанційна освіта) у Волноваському опорному закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Волноваської громади, також викладала українську мову та літературу.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті