Ватажок ПВК "Вагнер" Пригожин запропонував оголосити цілі війни в Україні досягнутими

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин у програмному матеріалі у своєму блозі запропонував зупинити війну в Україні, оголосивши її мети досягнутими. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Пригожин вважає, що тривала війна може стати причиною розпаду росії. Матеріал опублікований в телеграмі, посилання на нього є в каналі "Кепка Пригожина", де з'являються відповіді його прес-служби на запити ЗМІ.

У тексті стверджується, що тривала війна не знаходить підтримки у російських елітах, вони названі у статті "глибинною державою". "Багато тих, хто ще вчора підтримував спецоперацію, сьогодні перебувають у сумнівах, або категорично проти того, що відбувається, - пише Пригожин. - Представникам глибинної держави хочеться терміново повернутися до свого звичайного життя, старих звичок і комфорту".

За його твердженням, противники війни всередині еліт саботують рішення, що приймаються для успішного продовження війни: "На нарадах вони мовчать, висловлюють свої сумніви. А при ухваленні рішень щодо бюрократичних процедур гальмують ті чи інші дії, спрямовані на перемогу".

Як пише Пригожин, наступ української армії, що готується, може закінчитися проривом лінії фронту (варіант з успішним розвитком російського нападу "до кордонів ДНР, Дніпра або Польщі" він назвав малоймовірним). "У цьому випадку в [російській] армії, яка роками себе вважала однією з найкращих армій світу, можуть початися спочатку упадницькі настрої, а потім ситуація деградує", - пише ватажок ПВК.

За його оцінкою, такий розвиток подій може призвести до соціального вибуху, який загрожує всім представникам еліт, крім вищого російського керівництва: "Народ вже шукає винних у тому, що ми не найсильніша армія у світі, а в цій ситуації шукатимуть "крайніх". При цьому з його слів виходить, що розгром у війні він вважає вигіднішим, ніж досягнення проміжних домовленостей про мир.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті