ВАКС у справі щодо недобудованих складів Міноборони відправив екснардепа Микитася під цілодобовий домашній арешт

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав екснардепу та бізнесмену Максиму Микитасю запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту у справі щодо недобудованих військових складів Міноборони. Про це повідомляє у Телеграм пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 6 січня.

"Слідчий суддя обрав запобіжний захід народному депутату України VIIІ скликання, який спільно з іншими особами підозрюється у заволодінні понад 307 млн грн коштів Міністерства оборони України. Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та обрав указаному підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту", – йдеться у повідомленні.

Крім того, на екснардепа покладено низку процесуальних обов’язків: здати паспорти для виїзду за кордон, прибувати до слідчого за першою вимогою і не спілкуватися з іншими фігурантами провадження.

Як зазначається, САП вирішить, чи оскаржувати це рішення суду, після ознайомлення з ним.

У прокуратурі нагадали, що у кримінальному провадженні обрано запобіжні заходи ще п'ятьом фігурантам: помічнику нардепа – тримання під вартою з альтернативою внесення 19 млн грн застави, директору підрядної організації – застава у розмірі 805 тис. грн, двом військовослужбовцям – застава у розмірі 53 тис. грн та 214 тис. грн відповідно, а також ще одному військовому – особисте зобов’язання.

Нагадаємо, 25 жовтня поточного року колишньому народному депутату Максиму Микитасю та колишньому першому заступнику начальника Генерального штаба ЗСУ повідомили про підозру у заволодінні 307 млн грн при будівництві складів для боєприпасів.

Як повідомлялося, у ВАКС вирішили заарештувати майно аеропорту "Одеса". 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті