На Запоріжжі внаслідок ракетного удару три людини загинуло, ще 7 поранено

На Запоріжжі внасслідок російського ракетного удару по об‘єкту критичної інфраструктури в Запорізькому районі 3 людини загинуло, ще 7 поранено. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

"За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). За даними слідства, 26 січня 2023 року о 3:40 російські військові із ЗРК С-300 нанесли ракетні удари по об‘єкту критичної інфраструктури в Запорізькому районі. Попередньо 3 людини загинуло, ще 7 поранено. Руйнувань зазнали  технічне обладання та споруди. Після вибуху на території підприємства сталася пожежа, яка наразі ліквідована", - йдеться у повідомленні.

Додається, що близько 10:00 під час проведення слідчих дій та пошуково-рятувальної операції на місці події відбувся повторний ворожий обстріл цього об'єкта інфраструктури.  Дані щодо постраждалих уточняються. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті