В ЄС допускають повну ізоляцію Білорусі у разі "серйозних інцидентів" з "вагнерівцями"

Польща, Литва та Латвія планують узгодити дії щодо закриття кордонів з Білоруссю, якщо відбудуться "серйозні інциденти" за участю російських найманців із ПВК "Вагнер". Таку заяву зробив 27 липня міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський, -  передає Reuters.

"Якщо будуть серйозні інциденти за участю групи Вагнера на кордонах країн НАТО та країн ЄС, таких як Польща, Литва чи Латвія, ми, безумовно, діятимемо разом. Я не виключаю, якщо ми вирішимо, що це правильна відповідь на даний момент, ми введемо повну ізоляцію Білорусі", - сказав він.

Міністр також заявив, що "Польща не дозволить жодним "зеленим чоловічкам" бігати вздовж кордону".

За даними Камінського, у Білорусі зараз перебувають до 1200 найманців угруповання "Вагнера", майже всі – на полігоні в Осиповичах, але кілька десятків перебувають на полігоні під Брестом.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті