На Вінниччині поховали монаха, що загинув під час російського обстрілу у старовинній обітелі УПЦ

На Вінниччині 2 листопада поховали послушника, який загинув у старовинному Лядівському Усікновенському скельному чоловічому монастирі під час ракетного обстрілу 31 жовтня. Про це повідомляють у Вінницькій епархії УПЦ.



"Уранці 31 жовтня російські війська здійснили масовану ракетну атаку по всій території України. Внаслідок цього в  Лядівському  Усікновенському скельному чоловічому монастирі під час Літургії був пошкоджений іконостас, впало панікадило та повибивало вікна.  На жаль, загинув послушник Вадим, якого сьогодні провели в останню путь", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Усекновенський скельний монастир було засновано у 1013 році преподобним Антонієм Печерським, який повертався з Афона та Константинополя до Києва. Він нібито сам собі вирубав у скелі келію, яка й досі носить його ім'я. Перша літописна згадка про монастир відноситься до 1159 (оповідання про похід князя Івана Берладника на Нинизьї).

У наш час монастир також є одним з духовних центрів Поділля.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті