В Укренерго допускають значний дефіцит електроенергії через погодні умови

У зв’язку з низькими температурами цієї неділі й понеділка може спостерігатися значний дефіцит електроенергії. Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону “Єдині новини” 18 грудня. 

“Тому, що холодно. В основному цей фактор температури навколишнього середовища. Хочу сказати, що холодно буде і завтра, як ми знаємо з прогнозів погоди, тому сьогодні і завтра дефіцит буде значним, особливо завтра, тому що робочий день і очікуються досить сильні морози”, - відповів він на запитання, чому збільшився в неділю обсяг споживання електроенергії.

Далі, за його словами, дефіцит зменшуватиметься, бо і погода теплішатиме, і система відновиться більше після нещодавніх обстрілів.

Кудрицький нагадав зокрема, що зараз уже відновили роботу енергоблоки всіх АЕС на контрольованій території, хоча існує ще певне обмеження по мережах, які не можуть видати певну частину своєї потужності, та пообіцяв, що за кілька днів і ці обмеження мають бути зменшені.

 


“Як для обстрілу в більше як 70 ракет, те, що ми маємо сьогодні, це дуже пристойний результат. Не буду називати цифру, але відновилися ми досить непогано цього разу”, - підкреслив очільник правління Укренерго.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті