В Україні запровадили нові сигнали тривоги - РНБО

Через загострення ядерного шантажу рф деякі територіальні громади запровадили кілька сигналів тривоги, що повідомлятимуть про різні види небезпеки. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Нові сигнали тривоги:

- сигнал хімічної небезпеки – звук церковних дзвонів,

- сигнал радіаційної небезпеки – це дзвін в набат,

- сигнал евакуації з міста звучить як гудок потяга. Після такого сповіщення слід увімкнути місцеве радіо або телебачення та чекати на подальшу інформацію.

"Нагадуємо: в разі оголошення повітряної тривоги лунає довгий безперервний сигнал сирени щонайменше 30 секунд", - нагадали в ЦПД.

Там також закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Під час її оголошення:

- негайно слідуйте до найближчого укриття;

- пам’ятайте про правило 2-х стін та 2-х виходів.

Як повідомлялось раніше, у святкові дні 23-25 серпня правоохоронці закликають українців дотримуватися умов повітряної тривоги та обов'язково ховатися в укриття.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті