В Україні наразі наявні три вакцини проти COVID-19 – головний санлікар

Зараз в Україні наявні три вакцини проти COVID-19 – Janssen, CoronaVac і Pfizer. Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" 5 вересня.

"Зараз в Україні є вакцини Janssen, CoronaVac і Pfizer. CoronaVac є в достатній кількості як на національному (близько трьох мільйонів доз), так і на регіональному (близько 2,2 мільйона) рівнях, – сказав Кузін. – Вона була поставлена на початку року з розрахунку на весь 2022-й і майже весь 2023 роки".

Уточнюється, що вакцина Janssen надійшла в Україну в серпні за гуманітарним механізмом COVAX. Цієї вакцини в Україні невелика кількість — близько 200 тисяч, різними партіями.

"Ми розраховували, що переважно вона буде використовуватися людьми, які хочуть виїхати за межі країни і їм треба терміново зробити щеплення", – зазначив головний санлікар.

Підкреслюється, що зараз медики поновлюють використання вакцини Comirnaty (Pfizer), застосовуючи нове формулювання умов її зберігання: якщо раніше це було -80 градусів, то тепер – від +2 до +8.

"Раніше цю вакцину потрібно було розводити спеціальним розчинником перед щепленням, – сказав Кузін. – Тепер вона поставляється повністю готова".

Зазначається, що наприкінці липня також було отримано партію Pfizer — 500 тисяч доз, у вересні очікується ще стільки ж.

Раніше повідомлялось, що в Україні починається нова хвиля COVID-19.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті