В Україні загинув доброволець із Румунії, який воював у складі Інтернаціонального легіону

В Україні загинув 27-річний доброволець із Румунії Рудольф Віттман, який воював у складі Інтернаціонального легіону. Інформацію про загибель підтвердило Міністерство закордонних справ Румунії, - повідомляє УН з посиланням на  omaniatv.net.

"Ми підтверджуємо, що українська влада повідомила нас про смерть громадянина Румунії в Україні", - повідомили в МЗС.

Зазначається, що Рудольф Віттман деякий час воював в Іноземному легіоні, а після вторгнення Російської Федерації в Україну вирішив воювати й записався в українську армію.

Його дівчина Іванна опублікувала кілька його фотографій у Facebook разом з повідомленням: "Життя дарує тобі людину, яка змінює усе. З якою починаєш вірити, що казки про принца це не казки, а реальність, я без жартів, бо так і було. Рудольф, іноземець, який приїхав до України воювати за Україну, боронити мою країну, та став для мене обороною, опорою та підтримкою. Людина з неймовірним серцем, чесною душею та неймовірною добротою. Він не боявся смерті, казав, що це лише виключає світло, і все Вальхала. Він і справді був як вікінг, стільки сили, мужності, сміливості я не бачила ні в кому".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті