В Україні винесли вирок ще 4 окупантам, яких взяли в полон під Бахмутом та Вугледаром

В Україні винесли вирок ще чотирьом російським окупантам, які наступні 10-12 років проведуть за ґратами. Про це повідомляє Служба безпеки України у Telegram-канал.

Зазначається, що російських окупантів наші воїни взяли полон під час бойових дій на Бахмутському та Вугледарському напрямках.

"За матеріалами СБУ суд призначив одному із фігурантів - 10 років ув’язнення, іншим трьом - 12 років", - пише пресслужба.

Серед засуджених:

командир мотострілецького взводу 2-го армійського корпусу Росії, який з 2014 року брав участь в бойових діях проти сил АТО, а з початку повномасштабного вторгнення давав накази про обстріли наших міст на сході із самохідних артилерійських установок "Піон";

бойовик, який після 24 лютого штурмував населені пункти в Донецькій та Луганській областях;

окупант, який у складі 5-ї окремої мотострілецької бригади "Оплот" брав участь в спробах захоплення селища Велика Новосілка;

бойовик, який з 2014 року перебувавав у складі створеного агресором "розвідувального управління республіканської гвардії "ДНР". В лавах терористів він охороняв російські тюрми, де утримували учасників руху опору, а з початку повномасштабного вторгнення атакував українські міста на східному фронті.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ст. 111 (державна зрада);

▪️ ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

▪️ ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації);

▪️ ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за злочини проти України.

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті