В Україні відбувся показ фільму Шона Пенна Superpower про війну росії проти України

В Україні відбувся показ фільму Шона Пенна Superpower про війну росії проти України. Про це міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив у Телеграм.

"Побував на показі фільму Шона Пенна Superpower разом з багатьма колегами, в тому числі речником Повітряних сил ЗСУ Юрієм Ігнатом. Superpower – фільм про Україну, українців та їхнього лідера. Дуже зворушлива історія особистого сприйняття Шоном Пенном і України, і війни в Україні", - зазначив Ткаченко.

Пенн почав знімати фільм ще до війни і застав перші її дні безпосередньо в Києві, де встиг поспілкуватися з Президентом Володимиром Зеленським.

"В усьому фільмі прослідковується надзвичайна любов, повага і захоплення тим, якими є українці: як вони протистоять агресії, як вони можуть об'єднуватися. Так само – про відповідне ставлення до агресора: в короткій промові перед фільмом Шон сказав, що якщо хтось буде знімати прем’єру на відео, що звісно заборонено – той буде визнаний російським шпигуном".

Ткаченко подякував Пенну і зазначив, що йому фільм надзвичайно сподобався. "Фактично це одна з прем'єр фінальної версії стрічки. Сподіваюсь на успішний прокат фільму країнами світу", - зазначив міністр.

"Фільм надзвичайно надихає, тому що сам Шон Пенн, як один із найголовніших адвокатів України, теж надихає своїм ставленням та баченням того, що він зумів зрозуміти і побачити в Україні і що намагається передати всьому світу", - підкреслив Ткаченко.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті