В Україні створили управління захисту військових - Рустем Умєров

Міністерство оборони України працює над вдосконаленням системи захисту прав військовослужбовців. Про це повідомляє міністр оборони України Рустем Умєров 3 квітня.

"Людиноцентричність – це не просто слова, це пріоритетна стратегія Міноборони. Ми втілюємо ці принципи у діях, перетворюючи їх на нові стандарти та інституції. На цьому шляху одним із ключових кроків стало створення Центрального управління захисту прав військовослужбовців. Головним завданням новоствореного підрозділу в структурі МОУ буде забезпечення ефективного механізму захисту прав наших військових та членів їх сімей. Висловлюю вдячність Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, а також всім представникам державних та неурядових правозахисних організацій за спільну роботу у напрацюванні нормативно-правової бази", - зазначив Умєров.

За його словами, нові дієві механізми реагування на сигнали про порушення прав наших військовослужбовців будуть застосовуватися негайно та ще більш ефективно.

"Ми маємо гарячу лінію та засоби моніторингу соцмереж, де військові можуть повідомляти про порушення своїх прав. Реакція буде миттєвою: виїзна перевірка і, в разі виявлення порушень, – звернення до правоохоронців. Гідність кожного воїна є для нас пріоритетом і найвищою цінністю. Зневажати чи порушувати права військових неприпустимо. Право на справедливість буде забезпечено", - наголосив Умєрров.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті