В Україні стало можливим скласти теоретичний іспит з водіння без навчання в автошколі - МВС

У середу, 22 листопада, набула чинності урядова постанова, яка дозволяє українцям складати теоретичний іспит з водіння без обов’язкового навчання в автошколі. Про це у Фейсбук повідомляє МВС.

У пресслужбі дали поради та розповіли як скласти теоретичний іспит самостійно:

  • Підготуйтеся.
  • Зверніться до сервісного центру МВС. Отримайте талон запису. Із собою необхідно мати: паспорт, ідентифікаційний номер та медичну довідку. 
  • Повідомите адміністратору сервісного центру про самостійне опанування теоретичного матеріалу. 
  • Дайте відповідь на 20 питань за 20 хвилин (допускається 2 помилки). 

Зазначається, що вартість складання теоретичного іспиту коштує 13 грн. Якщо помилок більше, ніж 2, наступна спроба буде можлива не раніше 10 днів.

Після успішного складання теоретичного іспиту потрібно звернутися до акредитованого навчального закладу для того, що розпочати практичне навчання.

Нагадаємо, Верховна Рада 13 липня ухвалила в цілому законопроєкт №7354, який дозволяє самостійно вивчати теорію для водійських іспитів.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України затвердив порядок, за яким українці можуть складати теоретичний іспит для отримання посвідчення водія без обов’язкового навчання в автошколі.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті