В Україні пройдуть навчання і розгорнуть штаби на випадок теракту на ЗАЕС

В Україні розгорнули штаби і готуються до навчань на випадок теракту на окупованій Запорізькій АЕС. Про це 23 червня в ефірі національного телемарафону заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"Насамперед людям необхідно зберігати спокій. Він ґрунтується на готовності всіх наших служб: і Міністерства енергетики, і МВС, МОЗ, місцевих органів влади до будь-яких надзвичайних подій і ситуацій, зокрема пов'язаних із можливим витоком радіації із ЗАЕС", - сказав він.

Клименко заявив, що його відомство вже розгорнуло роботу відповідних штабів - у них будуть присутні енергетики, співробітники ДСНС і медики.

Також він зазначив, що важливо донести до громадян правила поведінки в разі надзвичайної події. Міністр підкреслив, що в разі теракту найважливішим буде перший день, коли радіаційний фон буде найвищим.

"Що стосується Запорізької АЕС. Той радіоактивний фон, який, можливо, після будь-яких заходів буде в повітрі, він буде зберігатися приблизно 1 добу. Тобто на 80% ми знизимо радіоактивний фон саме протягом доби", - наголосив він.

Найближчими днями правоохоронці проведуть відповідні навчання - з перекриттям доріг і розгортанням санітарних блокпостів, де буде перевірка радіації. Відповідне обладнання вже відкаліброване і готове до роботи. Клименко зазначив, що всі громадяни, які захочуть виїхати з території ураження, будуть забезпечені відповідним транспортом.

Нагадаємо, раніше Зеленський повідомив, що Україна попередила світ про загрозу російського теракту з викидом радіації на ЗАЕС.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті