В Україні почав діяти закон про е-резидентство

Почав діяти закон про е-резидентство, що дозволить іноземним IT-спеціалістам ставати підприємцями в Україні та сплачувати податки онлайн. Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

У Мінцифри зазначають, що після затвердження всієї необхідної додаткової нормативно-правової бази іноземні IT-спеціалісти зможуть ставати підприємцями в Україні та сплачувати податки в держбюджет - і все це онлайн.Нині органи влади тестують сервіс, за допомогою якого іноземці зможуть подавати заявку на отримання статусу е-резидента. 

"Після завершення тестування плануємо залучити близько 1000 е-резидентів. Очікуємо на надання останнього дозволу від НБУ, який допоможе запустити проєкт повноцінно. Ідеться про можливість для е-резидентів переказувати кошти на власний рахунок за кордоном у валюті», — зазначив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

За його словами, проєкт принесе додаткові прибутки для бюджету і сприятиме популяризації України як світового IT-бренду та зростанню її позицій у міжнародних рейтингах, зокрема Doing Business.

Запуск проєкту е-резидентства дасть змогу іноземцям у кілька кліків ставати підприємцями в Україні; дистанційно управляти своєю справою за допомогою сучасних технологій, відкривати банківські рахунки та керувати ними; підписувати документи електронним підписом; сплачувати податки на пільгових умовах.

Згідно із законом, е-резидентами не можуть стати підприємці, які мають дохід в Україні. Громадяни росії та країн, що входять у «сірий» чи «чорний» список FATF, також не можуть стати е-резидентами.

Нагадаємо МВФ схвалив рекордний кредит Україні на 15,6 млрд доларів. 

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті