В Україні почали розробляти мережу універсальних аеродромів – речник ПС ЗСУ

В Україні почали розробляти аеродромну мережу, які зможуть приймати військові та цивільні літаки. Про це 27 січня в ефірі національного телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Україні потрібно розробити та побудувати аеродромну мережу перед тим, як перейти на сучасну військову авіацію, зокрема винищувачі. Крім того, потрібно готувати аеродромну інфраструктуру для того, щоб пілоти могли сідати безпечно на злітно-посадкові смуги. У цьому питанні вже робота ведеться у різних регіонах України", - повідомив він.

Зокрема, за словами Ігната, Міноборони та Мінінфраструктури займаються розробкою аеродромної мережі. До обговорення питання підключилися інші профільні відомства.

Окремо Ігнат наголосив, що у майбутньому військові аеродроми можуть стати місцями спільного базування для цивільної та бойової авіації.

"Така практика вже у світі є. Це могло б стати ще одним поштовхом України до цивілізованого світу. Українці могли б розпочати перельоти всередині країни", - додав речник Повітряних сил.

Нагадаємо, раніше Ігнат також зазначив, що партнери України вже визначили тип літаків, які отримають ЗСУ.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті