Партнери України вже визначили тип літаків, які отримають ЗСУ – Ігнат

Міжнародні партнери вже визначили тип літаків, які можуть надати Україні. Про це 24 січня в ефірі національного телемарафону заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Вже фактично визначено тип літака, який, ймовірно, буде надано Україні, та відповідні терміни підготовки особового складу", - сказав він.

За словами Ігната, тема з постачанням авіації ніколи не сходила з порядку денного. Цим питанням регулярно займається найвище військове керівництво України та керівництво Міноборони. Тему також постійно обговорюють українські представники у різних міжнародних колах.

"Дати Україні таку зброю, як багатоцільовий літак, ми просили ще на початку вторгнення росії. Це зрозуміло, тому що без авіації, без надійного авіаційного прикриття дуже важко взагалі проводити будь-які бойові дії", - сказав він.

Також Ігнат підкреслив, що йдеться не лише про передачу техніки чи підготовку пілотів – а й підготовку авіаційних інженерів. Саме тому процес передачі на баланс України винищувачів триває не так просто, як хотілося б.

Нагадаємо, напередодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що тема бойових літаків для України зрушила з мертвої точки.

Статті

Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Луганськ
20.04.2024
19:37

«Ця війна не схожа на жодну іншу»: Україна продовжує напрацьовувати досвід психологічної підтримки поранених і тих, хто повернувся з полону

«Правду кажучи, мені не хочеться знов про все це згадувати… Так, я визнаю, що потребую допомоги психолога. Але зараз мені її не надають»
Всі статті