Тема бойових літаків для України зрушила з мертвої точки – Кулеба

Питання постачання бойових літаків для Збройних сил України "зрушило з мертвої точки". Про це сьогодні, 23 січня, в ефірі телемарафону заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Дві опції, які ще не відкриті, - це далекобійні ракети, щоб ми могли вражати тил російських окупаційних військ на території України, і бойові літаки", - заявив глава МЗС.

Причому, за його словами, заяви Нідерландів про готовність передати Україні винищувачі F-16 свідчать про зсув і питання авіації.

"Така заява означає, що тема літаків зрушила з мертвої точки. І коли вона рухатиметься зі швидкістю, сподіваємося, того ж літака, то ми швидко прийдемо до результату", - зазначив Кулеба.

Але найбільше сподівань щодо подальшої підтримки нашої країни міністр покладає на чергову зустріч у форматі Рамштайн. Зокрема, тоді можна буде чекати на рішення щодо постачання зброї різного типу.

"У нас велика війна, і на цій війні потрібні великі обсяги зброї дуже просто", - нагадав Кулеба.

Нагадаємо, раніше президент Зеленський повідомив за підсумками "Рамштайну", що не всю заплановану допомогу можна публічно оголошувати.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті