В Україні Національний театр оперети отримав права на показ мюзиклу "Чикаго"

Національна оперета України отримала ліцензію на показ мюзиклу "Чикаго". Про це повідомив голова Національної спілки театральних діячів, генеральний директор і художній керівник Національної оперети України Богдан Струтинський в етері на Радіо Культура.

"Ми підписали договір і отримали ліцензію на постанову мюзиклу «Чикаго». Для нас це дуже великий виклик, оскільки це дуже популярний світовий мюзикл", — сказав Струтинський.

Він також зазначив, що раніше їх відмовляли "в таких питаннях", мотивуючи тим, що український ринок є невеликим. Натомість зараз до України виникла цікавість.

"Світ відкриває Україну. Каже, що навіть не уявляв, наскільки ми відмінні від Росії і наскільки у нас високі культура та нація", — додав Струтинський.

Серед прем'єр та показів восени він також назвав такі вистави: "Сімейка Адамсів" — повернення очікується у вересні; "Баядера"; "Звуки музики" — заплановано на листопад; "Мати" — заплановано на листопад.

Струтинський також нагадав про те, що успішним є мюзикл "Тигролови" за романом Івана Багряного.

"Чикаго" (англ. Chicago) є одним із найвідоміших американських мюзиклів. Лібрето до нього написали Фред Ебб та Боб Фосс, а музику — Джон Кандер. У його основі — театральна п'єса Морін Даллас Воткінс "Чикаго" (1926), яка адаптувала у своєму творі огляди на кримінальні справи, що сталися в американському Чикаго протягом 1924 року. Виставу адаптували для Бродвею у 1975 році — саме тоді відбулася знаменита прем'єра, яка одразу ж була номінована на декілька премій "Тоні". І хоч тоді не отримала жодної, одразу стала популярною. У 2002 році "Чикаго" було екранізовано Робом Маршаллом, головні ролі зіграли Рене Зеллвегер, Кетрін Зета-Джонс та Річард Гір. Стрічка була номінована на "Оскар" у тринадцяти категоріях, в шести з них — перемогла.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті