В Україні 4 грудня стартує "Національний тиждень читання"

В Україні 4 грудня стартує "Національний тиждень читання".Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

"Щорічна Всеукраїнська акція «Національний тиждень читання», яку організує Український інститут книги, розпочнеться 4 грудня. Упродовж тижня, до 10 грудня, відбудеться низка літературно-мистецьких заходів по всій Україні у різних форматах, зокрема, флешмоб у соціальних мережах «Кожен українець — амбасадор тижня читання», фахові дискусії, читацькі клуби, літературні вікторини та обговорення, поетичні читання й презентації книг", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що гасло цьогорічного Національного тижня читання - «Бути своїми». Воно має на меті показати важливість зв’язку між поколіннями, між читачами й літераторами, між усіма українцями, надто під час війни. У фокусі акції — постать Миколи Хвильового, 130 років від дня народження якого українці відзначатимуть 13 грудня.

Також з 4 до 10 грудня можна долучитися до загальнонаціонального флешмобу в соцмережах й поділитися своїм читацьким досвідом з використанням хештегів: #тижденьчитання2023 #бутисвоїми.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті