У США вважають, що ЗСУ зараз набагато ближче до паритету сил у Херсонській області, ніж на Донбасі

У Сполучених Штатах вважають, що Україна набагато ближча до паритету чисельності військ у Херсоні, ніж на Донбасі. Про це пише репортер Foreign Policy Джек Детч із посиланням на закритий брифінг Міноборони, - повідомляє  ZN,UA.

"США вважають, що Україна набагато ближча до паритету чисельності військ у Херсоні, ніж на Донбасі", - пише репортер, посилаючись на високопоставленого військового чиновника США.

ЗСУ «безумовно» порушили можливості окупаційних військ перегруповуватися, завдавши ударів мостами через Дніпро, вважають військові.

Американська розвідка не фіксує перекидання росією сил із Донбасу на південь України.

У США також вважають, що спроби РФ перекинути на війну проти України добровольців будуть марними – їх не вистачить, щоб переламати перебіг бойових дій.

Також скептично у Вашингтоні ставляться до планів президента РФ Путіна збільшити чисельність російських військових до 1,15 млн. осіб до січня 2023 року.

Як повідомлялося, у Міністерстві оборони Великобританії вважають, що указ путіна, який передбачає збільшення чисельності російської армії, навряд чи реально підвищить бойову міць окупантів в Україні.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті