У США готують санкції проти одного з найбагатших олігархів росії - ЗМІ

У США планують ввести персональні та фінансові санкції проти одного з найбагатших людей росії Володимира Потаніна. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на заяви офіційних осіб, - повідомляє 24 канал.

Також під них потраплять й кілька членів російського уряду.

У ЗМІ зазначають, що нові санкції будуть накладені не лише на Володимира Потаніна, а й на його дружину. Також вони будуть накладені на яхту, якою володіє подружжя.

Не оминуть санкції й деякі з фінансових компаній олігарха. Зокрема, мовиться про: інвестиційну холдингову компанію "Інтеррос", "Росбанк", який олігарх придбав на початку 2022 року.

Також у виданні зазначається, що Потанін є основним акціонером одного з найбільших у світі виробників паладію та рафінованого нікелю ГМК "Норільський нікель". Однак ця компанія, хоча і є джерелом значних особистих доходів олігарха, під дію санкцій не потрапить. Річ у тому, що вона дуже значуща для ринку металів.

Ба більше, за словами одного з чиновників, пом’якшити будь-який потенційний глобальний економічний вплив санкцій на "Норнікель" було б складно. Саме тому цю компанію вирішили виключити зі списку санкцій.

"Уряди борються над тим, яким чином запровадити санкції проти деяких російських бізнесменів та їхніх активів, і як це зробити, не спричинивши небажаних економічних наслідків, наприклад, не зруйнувавши товарні ринки чи ланцюжки поставок для західних компаній", – пояснили у The Wall Street Journal.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті