У росії священик доніс у ФСБ на екс-депутата, який поставив свічку "за перемогу України"

У росії ФСБ порушила кримінальну справу проти екс-депутата міської думи міста Усолья Сибірського Іркутської області Сергія Угляниці. Про це повідомляє The Insider з посиланням на видання «Люди Байкалу».

Зазначається, що у матеріалах справи є свідчення священика, до якого 11 квітня 2022 року у храмі підійшов поговорити Угляниця. За словами настоятеля православного храму Казанської ікони Божої Матері у селищі Тельма Сергія Кандибіна, екс-депутат повідомив, що бажає перемоги Україні та чекає дня, коли українські війська пройдуть Красною площею. Священик заявив, що "намагався заспокоїти" Угляницю, але був сприйнятий у багнети.

«Наша з ним розмова зайшла в глухий кут і чоловік сказав мені наступне: «Я поставлю свічки за перемогу України і віддалюсь з вашого храму», - повідомив у ФСБ священик.

Сам Угляниця заявив, що сприймав розмову як сповідь. Свічку ставив не за перемогу України, а за всіх загиблих під час війни росіян та українців. "Священик ще й бреше", - резюмує Угляниця.

У матеріалах справи сказано, що ФСБ порушила справу за результатами прокурорської перевірки, силовики нібито самі приїхали до священика з фотографією екс-депутата, щоб той упізнав «правопорушника». Угляниця вважає, що саме донос священика став відправною точкою його кримінальної справи.

У розмові з журналістами священик заявив, що за «такі промови з ним треба розбиратися», оскільки екс-депутат може бути диверсантом. Він також підтвердив, що підписував свідчення для слідчих органів.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті