У росії дефіцит бюджету за 2022 рік став одним із найбільших в історії

Бюджет росії за підсумками 2022 року досяг дефіциту в 3,3 трильйонів рублів, що є одним з найбільших показників в історії РФ. Про це 10 січня повідомляють російські ЗМІ.

Держава-терорист перевиконала план з доходів за рік - росіянам вдалося "заробити" 28 трильйонів рублів, що на 2,8 трильйона вище запланованого показника, як повідмив міністр фінансів РФ Антон Силуанов. Проте витрати перевищили 31 трильйон рублів, що призвело до дефіциту бюджету лише на рівні 2,3% ВВП.

"Ми використали додаткові ресурси на цілі фінансування видатків, також збільшили й обсяги залучення коштів з фінансового ринку. Внаслідок чого у нас збільшився дефіцит бюджету і склав 3,3 трильйона рублів, або 2,3% ВВП", - заявив прем'єр-міністр Мішустін.

Видання Forbes відзначило, що річний дефіцит бюджету в 3,3 трильйона рублів став одним із найбільших в історії РФ. Більше він був лише у 2020 році, коли почалася пандемія коронавірусу та в країні вводилися обмеження. Тоді він досяг 4,1 трильйона рублів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у держбюджеті РФ на 2023 рік може не вистачити грошей на фінансування агресії проти України.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті