У РФ зривається формування нових підрозділів для війни в Україні - ГУР

У Нижньогородській області РФ фактично зірвано формування танкового батальйону, яке триває з початку липня. Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

"У нижньогородській області РФ фактично зірвано формування танкового батальйону (триває з початку липня). З необхідних 160 осіб контракт на проходження служби підписали лише близько 30", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для для більшої вмотивованості керівництво області обіцяє виплачувати з 1 вересня щомісячну фінансову допомогу у розмірі 10 тис. рос. рублів сім’ям "добровольців-контрактників", у яких діти навчаються у 10-11 класах середніх загальноосвітніх шкіл. 

"Втім, це не спричинило значного притоку бажаючих відправитись на війну", - пише ГУР.

Згідно з даними української розвідки, в РФ створили нову мобілізаційну систему, яка передбачає проведення мобілізаційних заходів за територіальним принципом - коли у кожній регіональній одиниці формуються підрозділи, які фінансуються за рахунок місцевого бюджету.

"В зону особливої уваги "рекрутерів" потрапляють, в першу чергу, представники "малих народів" та найбідніше населення. Згідно соціальних досліджень, саме ці категорії мають найбільший "протестний потенціал" через погіршення соціально-економічної ситуації", - зазначають в ГУР.

Як повідомлялось раніше, російські окупанти пропонують по 60 тисяч рублів тим, хто здаватиме чоловіків для мобілізації на окупованій території Луганщини.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті