У РФ підтвердили загибель в Україні командира дивізії, його заступника та "товаришів по службі"

У РФ підтвердили загибель в Україні двох полковників: командира мотодивізії та його заступника. Про це пишуть волгоградські ЗМІ.

Зазначається, що "8 серпня, на території військової частини пройде церемонія прощання із заступником командира 20-ї Гвардійської мотострілецької дивізії, полковником Канатом Мукатовим. Він загинув ще на початку липня разом зі своїм командиром - полковником Олексієм Горобцем та товаришами по службі".

Точна кількість загиблих, зважаючи на все, в одному бою, не називається.

Як повідомлялося раніше, офіційна російська статистика втрат РФ у війні проти України не показує реальної картини. Міністерство оборони повідомляло про втрати лише двічі: 2 та 25 березня — і називало цифри у 498 та 1 351 особу. Дослідники з відкритих джерел - пости родичів, новини в регіональних ЗМІ та повідомлення місцевої влади - говорять про 5000-6000 "двохсотих". Однак ці дані теж далекі від реальних. Значна частина загиблих росіян залишається на полі бою або в моргах та рефрижераторах на підконтрольній Україні території. Найчастіше їх тіла невідомі, до статистики втрат не включаються. Родичам повідомляють, що їхні рідні "зникли безвісти".

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті