В ООН засудили удар по заводу з виробництва "Шахедів" у Татарстані

В ООН засудили удар ГУР по заводу з виробництва дронів-камікадзе "Шахед" у російському Татарстані 2 квітня, назвавши підприємство, яке працює на ВПК окупантів, "громадянською інфраструктурою". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прес-секретаря Генерального секретаря ООН Стефана Дюжарріка.

"Ми виступаємо проти всіх нападів на громадянську інфраструктуру та закликаємо їх припинити", - сказав він.

Напередодні російські ЗМІ повідомили, що у РФ дрони вперше атакували підприємства в Татарстані в Єлабузі та Нижньокамську. Пізніше стало відомо, що метою атаки в російському Татарстані, який знаходиться за 1000 км від України, став завод зі збирання "Шахедів". 

Нагадаємо, у ГУР заявили, що під час ударів по об’єктах РФ в Єлабузі та Нижньокамську не використовувалася зброя іноземного виробництва. 

Як повідомлялося, у нституті вивчення війни вваєають, що удари по російських НПЗ призвели до зупинки 14% всіх нафтопереробних потужностей РФ. 

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті