Удари по російських НПЗ призвели до зупинки 14% всіх нафтопереробних потужностей РФ - ISW

Нещодавня атака українських безпілотників по нафтопереробному заводу в Республіці Татарстан свідчить про переломний етап стратегії України щодо ударів по глибокому тилу РФ. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що за даними агентства Reuters, удари українських безпілотників по російських нафтопереробних заводах призвели до зупинки близько 14% всіх нафтопереробних потужностей росії.

"Удари 2 квітня є першими українськими ударами по Татарстану, а віддаленість цілей від кордонів України є суттєвим переломом у продемонстрованій Україні здатності завдавати ударів далеко в російському тилу", - йдеться у повідомленні.

Аналітики зауважили, що такі удари "є необхідним компонентом української кампанії з використання асиметричних засобів для деградації галузей, які постачають і підтримують російську армію".

Нагадаємо, посол США в НАТО заявила, що США не підтримують Україну у питанні знищення цілей всередині росії

Як повідомлялося, РФ не може належним чином захиститися від атак українських безпілотників. 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті