В ООН підтвердили військові злочини РФ у Київській, Чернігівській, Сумській та Харківській областях

Комісія Організації Об'єднаних Націй зафіксувала ознаки воєнних злочинів та порушень прав людини з боку окупантів на території України. Про це 18 жовтня йдеться у релізі Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

"За результатами розслідування подій у Київській, Чернігівській, Харківській та Сумській областях наприкінці лютого та березні 2022 року Незалежна міжнародна слідча комісія з України знайшла обґрунтовані підстави для висновку, що в Україні було вчинено низку воєнних злочинів, порушень прав людини та міжнародного гуманітарного права", - повідомляється в релізі.

Зокрема співробітники ООН задокументували використання зброї вибухової дії в окупованих населених пунктах. Також члени Комісії встановили, що окупанти розстрілювали мирних жителів, які тікали від них. Крім цього, були задокументовані випадки страт, незаконного ув'язнення, катувань, жорстокого поводження, зґвалтувань та іншого сексуального насильства, яке відбувається в районах, окупованих росіянами.

І хоча в ООН виявили два випадки воєнних злочинів, у яких звинувачуються українські сили, саме росіяни несуть відповідальність за переважну більшість виявлених порушень, включаючи воєнні злочини.

Як повідомлялося, в Ізюмі на Харківщині ексгумовано 447 тіл загиблих.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті