В окупованому Криму затримали бойовика "ДНР" із Макіївки - співучасника вбивства 16-річного українського патріота з Краматорська

В окупованій Ялті затримали бойовика "ДНР", якого звинувачують у розстрілі школяра з Краматорська у 2014 році за підтримку України. Про це повідомляє телеграм-канал "Осторожно, новости" 7 квітня.

"38-річний уродженець Макіївки Максим Сухомлинов вступив в "ополчення ДНР" відразу після початку війни на Донбасі. Чоловік опинився в батальйоні "Керч", брав участь у бойових діях, але потім його звинуватили у вбивстві 16-річного футболіста Степана Чубенка. За версією слідства, Сухомлинов разом із командиром "Керчі" Вадимом Погодіним і ще одним поплічником Юрієм Москальовим зняли Степана з поїзда через жовто-блакитну стрічечку на рюкзаку; підлітка побили та після тортур розстріляли", - нагадали трагічну історію 2014 року журналісти видання. 

Вони зазначають, що більшості фігурантів вдалося уникнути покарання.

"Москальов дав свідчення на соратників, отримав 16 місяців в'язниці і виїхав до Росії. Погодін утік до Криму, де російська влада відпустила його із СІЗО без пред'явлення обвинувачень. Після цього екскомандир "Керчі" став архітектурним підрядником і заперечував причетність до вбивства, при цьому називаючи загиблого "нацистом" і "жлобом". Сухомлинов також залишився на волі; про його життя мало відомо: у соцмережах чоловіка ми виявили місце роботи - "Война", а в посаді - "Терорист"", - стверджують журналісти. 

Однак у березні цього року Погодіна раптово затримали у справі про вбивство Степана Чубенка, поліція також звинуватила бойовика в керівництві ОЗГ (йдеться про батальйон "Керч"). Водночас терорист, так званий "екс-міністр ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) із цього приводу заявив, що Погодін був його підлеглим, а отже, "його "ОЗУ" входило до "супер-ОПГ" Стрєлкова", де також був і нинішній ватажок "ДНР" Денис Пушилін.

Учора, за даними журналістів "Обережно, новини", у Ялті взяли і Сухомлинова. Його звинувачують у вбивстві групою осіб за попередньою змовою. За цією статтею його можуть засудити до довічного позбавлення волі.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті