У "ДНР" заявили, що затримали "організатора ОЗУ", який жорстоко вбив 16-річного українського патріота з Краматорська

Окупанти "ДНР" повідомили, що заарештували бойовика Вадима Погодіна “Керча”, який у 2014 році вбив воротаря краматорського “Авангарду” Степана Чубенка, на рюкзаку якого була жовто-блакитна стрічка.

Зазначається, що  його підозрюють саме у вбивстві 17-річного підлітка (насправді відомо, що Степан на момент трагедії закінчив 10-й клас, таким чином йому було 16 років).

"Зловмисника буде притягнуто до кримінальної відповідальності. Як встановили правоохоронці, 2014 року 52-річний підозрюваний з іншими членами ОЗУ за попередньою змовою викрали підлітка, жорстоко побили його, вивезли його за місто та розстріляли", - йдеться у повідомленні.

При цьому терорист Ігор Гіркін (Стрілков) одразу відреагував на це, назвавши "нинішній "великий успіх" МВС ДНР шкідництвом з ознаками роботи на користь ворога".

"Адже Погодін зі своїм батальйоном входив до складу підпорядкованого мені МО ДНР ... А значить - його "ОЗУ" входила в "мою супер-ОЗУ"? Так? А якщо так, то і я, і влада ДНР (включаючи сюди нинішнього депутата держдуми Бородая, який був тоді главою уряду ДНР) - теж можуть і повинні відповідати за "злочини" Погодіна... До речі, і нинішній "глава ДНР" Пушилін, по суті, також входив "у нашу загальну велику ОЗУ". Тим більше, що з Погодіним він точно особисто знайомий", - починає "прозрівати" терорист.

Нагадаємо, що влітку 2014 року воротаря молодіжного складу краматорського ФК «Авангард» Степана Чубенка було жорстоко вбито терористами "ДНР". У червні 2014-го Степан поїхав до друга до Києва. 23 червня він повертався додому зі столиці поїздом. Їхав через Донецьк, де його затримали бойовики з батальйону «Керч» за жовто-блакитну стрічку на рюкзаку. Після тортур українського патріота розстріляли.

Наприкінці червня 2017 року в окупованій Ялті було затримано бойовика-«комбата» НВФ «Керч» Вадима Погодіна. Генеральна прокуратура України 21 липня звернулася до росії із проханням видати вказаного бойовика. Однак наприкінці липня стало відомо, що у Криму Погодіна звільнили.

У листопаді 2017 року в Україні суд засудив до довічного ув'язнення трьох бойовиків «ДНР», які жорстоко вбили Степана Чубенка – Вадима Погодіна, Максима Сухомлінова та Юрія Москальова. Усі вони перебувають за межами території України, тож звинувачення виносилося заочно.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті