В одній з російських ракет, що вдарили по Кривому Рогу, було близько 50 компонентів з інших країн - Зеленський

Росія продовжує користуватися іноземними технологіями для вироблення своїх озброєнь: компоненти виявили в одній з ракет, які ударили по Кривому Рогу 13 червня. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні.

"Якщо взяти одну з ракет, що вдарили по Кривому Рогу, то близько 50 компонентів у ній, переважно мікроелектроніка, - вироблені в інших країнах", - зазначив Глава держави.

Він додав, що сьогодні відбулася зустріч представників нашої держави з дипломатами відповідних країн. Їм надали перелік компаній, які надають росії компоненти для вбивств.

"Є цей список. Розуміння, як російські терористи намагаються обдурити світ, теж у всіх у світі є. Ми чекаємо на висновки і швидкі дії, які зупинять ракетний терор", - підкреслив Зеленський.

Він зазначив, що Україна вже запровадила санкції проти всіх компаній у росії, які виробляють ракети. Відповідні обмеження мають бути введені на глобальному рівні, а кожен шлях обходу санкцій повинен каратися на глобальному рівні.

Президент наголосив, що експортний контроль за критичними елементами має бути максимально посилено.

"Якщо хтось виступає посередником або працює разом з Росією, щоб терористи могли далі підривати будинки і вбивати людей, то такі суб'єкти, бізнес або держава заслуговують на реакцію світу у відповідь... Це однозначно дешевше один раз і назавжди перекрити для терористів шляхи постачання компонентів для терору, ніж постійно витрачати нові та нові ракети для ППО", - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, в результаті нічного ракетного удару рашистів по Кривому Рогу 13 червня 11 людей загинули, десятеро госпіталізовані у важкому стані.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті