В Одеській області чиновник військової частини вимагав у солдатів 600 000 грн

В Одеській області посадовець однієї з військових частин вимагав у підлеглих солдатів віддавати йому частину щомісячних надбавок. Про це 7 квітня повідомила пресслужба ДБР.

"Працівники ДБР повідомили про підозру начальнику матеріального забезпечення однієї з військових частин Одещини, який вимагав від підлеглих військовослужбовців віддавати йому частину коштів зі щомісячних надбавок, встановлених на період воєнного стану", - повідомили слідчі Бюро.

Загалом правоохоронці задокументували понад 30 фактів вимагання, а загальна сума відібраних грошей перевищила 600 тисяч гривень. Зазначається, що посадовець погрожував солдатам проблемами з проходженням служби та фізичною розправою.

Тепер же йому повідомили про підозру у вимаганні чужого майна з погрозою насильства, одержанні неправомірної вигоди, умисному невиконанні наказу, застосуванні насильства до підлеглого. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голову Житомирської митниці викрили на системній корупції.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті