В Одеській області чиновник військової частини вимагав у солдатів 600 000 грн

В Одеській області посадовець однієї з військових частин вимагав у підлеглих солдатів віддавати йому частину щомісячних надбавок. Про це 7 квітня повідомила пресслужба ДБР.

"Працівники ДБР повідомили про підозру начальнику матеріального забезпечення однієї з військових частин Одещини, який вимагав від підлеглих військовослужбовців віддавати йому частину коштів зі щомісячних надбавок, встановлених на період воєнного стану", - повідомили слідчі Бюро.

Загалом правоохоронці задокументували понад 30 фактів вимагання, а загальна сума відібраних грошей перевищила 600 тисяч гривень. Зазначається, що посадовець погрожував солдатам проблемами з проходженням служби та фізичною розправою.

Тепер же йому повідомили про підозру у вимаганні чужого майна з погрозою насильства, одержанні неправомірної вигоди, умисному невиконанні наказу, застосуванні насильства до підлеглого. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голову Житомирської митниці викрили на системній корупції.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті