У Міненерго стверджують, що ракетні удари зупинили майже всю генерацію країни

Унаслідок ракетних ударів у середу знеструмлено всі атомні, більшість тепло- та гідроелектростанцій, що призвело до відключення е/е для більшості споживачів в Україні. Про це повідомляється на сторінці Міністерства енергетики у Фейсбук.

"Сьогоднішній ракетний обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних, більшості теплових і гідроелектростанцій. Також уражені об'єкти електропередачі", - зазначено в повідомленні Міненерго.

Унаслідок цього знеструмлено більшість споживачів у всій країні, відбуваються аварійні відключення світла, зазначили в міністерстві. Відсутність електроенергії може вплинути на наявність тепло- та водопостачання.

Як запевнили в Міненерго, енергетики вже працюють і роблять усе можливе, щоб якнайшвидше відновити електропостачання, але попередили, що з огляду на масштаби руйнувань знадобиться певний час.

"Але росії не вдасться залякати українців. Вони не бояться холоду, темряви, терористів. Ми їх перемагаємо спільними зусиллями, кожен на своєму робочому місці. Довіряйте енергетикам, вірте ЗСУ!" - наголосили в Міненерго.

Нагадаємо, через обстріл України 23 листопада автоматично відключилися енергоблоки трьох АЕС.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті