У МЗС звинуватили Іран у співучасті у військових злочинах РФпроти України

Іран став співучасником воєнних злочинів та терактів росії після використання дронів "Shahed-136" для ударів по Україні. Про це 17 жовтня повідомляє прес-служба МЗС.

"Надання зброї для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян робить Іран співучасником злочину агресії, воєнних злочинів та терористичних актів росії проти України. Закликаємо Тегеран негайно припинити постачання будь-якої зброї росії. В іншому випадку Іран та його керівництво будуть нести саму. у тому числі у рамках міжнародних судових процесів щодо злочинів росії проти України", - повідомляється в заяві.

Зокрема, зазначається, що лише за останній тиждень росіяни завдали понад 100 ударів іранськими дронами-камікадзе. Причому ці удари припали по житлових будинках, електростанціях, очисних спорудах, мостах та дитячих майданчиках в українських містах.

Жертвами таких ударів стали десятки поранених та вбитих людей, у тому числі діти. Також пошкоджено третину енергетичної інфраструктури України та дві дипломатичні установи в Києві.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що Іран має намір передати росії балістичні ракети.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті