У МОЗ радять відмовитися від планових операцій через можливий блекаут

Міністерство охорони здоров'я радить призупинити планові операції та госпіталізації через ризик блекаутів. Про це 6 грудня повідомляє МОЗ на офіційному сайті.

"У рамках підготовки системи охорони здоров'я до можливого додаткового навантаження, пов'язаного з ймовірним знеструмленням, тимчасово зупиняються планові операції (ті, які не вимагають негайного втручання, оскільки немає загрози життю чи значному погіршенню здоров'я пацієнта) та планова госпіталізація до закладів охорони здоров'я", - повідомляється на сайті МОЗ.

Подібні рішення допоможуть знизити навантаження на лікарні та залишить можливість для надання екстреної допомоги. До невідкладної допомоги належать екстрені втручання, які проводяться негайно або протягом кількох годин та термінові операції, які можуть проводитись у межах доби.

При цьому рішення – проводити або призупинити планові операції мають вирішувати обласні військові адміністрації, зазначили в МОЗ. Саме рішення про те, чи є конкретна операція термінової чи планової, повинен приймати лікар.

Нагадаємо, раніше Кличко повідомляв, що у разі нового блекауту у Києві автобуси замінять метро, підземка працюватиме як укриття.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті