У москві поліція примусово забирає у військкомати безхатьків

Правозахисники повідомляють, що в москві поліція примусово виписала повістки та забрала в військкомат безхатьків. Про це пише російський правозахисний портал Activatica з посиланням на організацію Foot no bombs, яка допомагає людям без постійного місця проживання.

У повідомленні йдеться, що поліцейські приїхали на пункт, де безхатьки харчуються та гріються, забрали в людей паспорти та насильно відвезли до військкомату. Activatica повідомляє, що подальша доля мобілізованих невідома.

"Там всім виписали повістки та повезли на призовний пункт. До вечора відпустили тільки тих, хто старший за 50 років (хоча нам повідомили й про 60-річного, якого намагались мобілізувати). Доля решти невідома, вони, очевидно, поїдуть на війну", — йдеться в повідомленні.

Зі слів Foot no bombs, поліція РФ і надалі планує мобілізувати безхатьків. Activatica повідомляє, що мобілізовані не знали, що за відмову від призову їм загрожує лише адміністративна, а не кримінальна відповідальність.

Як раніше повідомлялося, у росії військкомати влаштовують облави у невеликих містах: забирають усіх чоловіків.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті