У місцях боїв Луганщина перетворюється на великий російський могильник, який порушує екологію – Гайдай

Луганська область у місцях боїв перетворюється на великий російський могильник, який серйозно загрожує екології регіону. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі телеканалу "FREEДОМ" 9 листопада.

"Ніхто з лісів російських загиблих не забирає в принципі, ними всі ліса усіяні, особливо територія від Сватового до Кремінної", – сказав Гайдай.

Він уточнив, що рашисти не забирають трупи своїх загиблих не лише з лісів, а й з руїн населених пунктів, і через це екологія на Луганщині порушена.

За словам Гайдая, у зв’язку з цим вже є проблема з водою, яка заражена. Так, ще під час перших активних бойових дій у Сєвєродонецьку люди, які пили некип’ячену воду з розконсервованих свердловин, через наявність у ній трупної отрути починали хворіти, в них розпухали язики тощо. А останнім часом неприбраних тіл, які розкладаються, в руїнах населених пунктів та в лісах стало значно більше.

Як підкреслив голова ОВА, трупи загиблих окупантів після деокупації будуть збирати у рефрижератори.

"Далі визначимося", – сказав Гайдай.

Раніше повідомлялось, що РФ не забирає 500 тіл "чмобіків", які нещодавно загинули на Луганщині, Гайдай назвав причину цього.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті