У Конгрес США внесли законопроект про визнання ПВК "Вагнер" терористичною організацією

Група сенаторів США внесла до Конгресу законопроект про визнання ПВК "Вагнер" іноземною терористичною організацією. Про це йдеться у прес-релізі американських сенаторів Роджера Уікера та Бена Кардіна, - пише Кореспондент.

У внесеному проекті закону "Про притягнення до відповідальності російських найманців" (HARM) звучить вимога до державного секретаря США визнати "вагнерівців" і будь-які афілійовані з цим ПВК групи, її наступників - іноземною терористичною організацією (FTO) протягом 90 днів з дня набрання чинності законом.

"Володимир Путін та його поплічники не зупиняться ні перед чим для досягнення своїх цілей, включаючи використання найманців, таких як група Вагнера, для скоєння звірств від їхнього імені. США повинні називати цю тіньову армію тим, чим вона є: іноземним терористичним угрупованням. Ми повинні притягнути їх до відповідальності разом із усіма, хто їх підтримує", - заявив сенатор Вікер.

За словами сенатора Кардіна, голови Гельсінської комісії США, група Вагнера "достовірно пов'язана з незліченними звірствами в Україні, Сирії та на всьому африканському континенті".

"США мають негайно визнати групу Вагнера іноземною терористичною організацією. Це зменшить чисельність російських збройних сил і допоможе притягти до відповідальності порушників прав людини", - наголошує він.

"Група Вагнера становить загрозу інтересам і безпеці Сполучених Штатів, наших союзників та їхніх партнерів. Ми повинні притягнути до відповідальності тих, хто несе відповідальність за розв'язану Путіним війну проти України та звірства в інших місцях. Оголошення цієї групи найманців Іноземною терористичною організацією надішле сильний сигнал тем , хто перебуває в Росії, і всім, хто прагне заподіяти шкоду всьому світу", - заявив конгресмен Річард Хадсон.

Як повідомлялося раніше, на Кубані з'явилися поховання під прапором "Дикої роти" - найжорстокішого загону ПВК "Вагнер".

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті