В конгресі США сформована коаліція постачання до України ракет дальністю від 300 до 800 км - Безсмертний

Дипломат Роман Безсмертний переконаний, що в США ухвалили рішення щодо постачання Україні ракет середньої дальності. Таку думку він висловив в ефіріі "Еспресо"

"Невипадково в українських ЗМІ після бомбардувань і ракетних обстрілів під час різдвяних і новорічних свят України російською воєнщиною повернулися до теми перенесення війни на територію противника. Зараз про це почали знову писати, бо це прямий наслідок того, що в конгресі сформована коаліція постачання до України сучасних озброєнь і ракетних комплексів середнього радіуса дії – це віз 300 до 800 км", - розповів Безсмертний

Дипломат назвав таке рішення чудовим стабілізаційним моментом за підсумками 2023 року

"Отже, про це йдеться. Якщо додати до цього те, що на сьогодні на виході це бронетехніка та F-16, то можна досить обнадійливо дивитися на 2023 рік стосовно стабілізації - насамперед, для мене це найважливіше, - в інформаційно-психологічному стані. Цей депресняк, даруйте за сленг, який висів у повітрі наприкінці 2023 року, небезпечний не тим, що ламає лінію фронту – він наші відчуття вбиває", - додав він.

Нагадаємо, раніше координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що якщо конгрес США не ухвалить бюджет підтримки України, військову допомогу доведеться зупинити

Як повідомлялося, після заяв путіна про "незмінні цілі війни" Білий дім закликав Конгрес США не зволікати з допомогою Україні

Також повідомлялося, що у Пентагоні залишилося лише $1,07 мільярда на військову допомогу Україні

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті