Після заяв путіна про "незмінні цілі війни" Білий дім закликав Конгрес США не зволікати з допомогою Україні

Координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі закликав Конгрес США не зволікати з рішенням про виділення допомоги Україні після заяв російського диктатора путіна про "незмінні цілі війни" і настання миру лише при умові їх досягнення в Україні. Про це він сказав на брифінгу, - передає "Суспільне".

"За 20 місяців від початку цього брутального та варварського вторгнення, путін сказав сьогодні, що мир буде, цитую: "Лише після досягнення цілей". Ми всі знаємо, що це означає. Але я сподіваюсь, що ті республіканці у Палаті представників, які 4 місяці тримають в заручниках критичну допомогу для України, почули послання путіна", - сказав він.

Кірбі закликав законодавців подумати про інтерес США у наданні допомоги Україні.

"Путін випробовує міжнародний порядок, який ми побудували, він випробовує Статут ООН, він випробовує саме поняття суверенності, він випробовує демократію. Росія робить спроби змінити міжнародний порядок, щоб створити світ, сприятливий для її високо персоналізованого і репресивного типу автократії", - наголосив координатор РНБ США.

Нагадаємо, що лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл заявив, що ухвалити допомогу Україні до Різдва неможливо – навіть якщо найближчими днями обидві партії укладуть угоду, яка це передбачає.

Як повідомлялося, путін під час "прямої лінії" завів стару платівку про цілі "спецоперації".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті