В ISW спрогнозували наслідки знищення "Цезаря Кунікова" для росії

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що потоплення БДК "Цезар Куніков" 14 лютого стало серйозним ударом для держави-терориста, ще більше знизивши здатність росії проводити десантні операції. Про це йдеться у зведенні ISW від 14 лютого.

"Українські удари, що пошкоджують і топлять десантні кораблі ЧФ, ще більше знижують здатність Росії проводити десантні операції, хоча ISW продовжує вважати, що Росія навряд чи проведе десантну операцію в Україні, оскільки російська військово-морська піхота розгорнута на цій території. Україна та українська ударна кампанія влітку й восени 2023 року успішно секвеструвала (паралізувала, ізолювала, "омертвила". - "ОстроВ") ЧФ у східній частині Чорного моря", - пишуть аналітики.

З посиланням на ГУР аналітики пишуть, що судно затонуло через удари морських безпілотників, і що російські пошуково-рятувальні операції не увінчалися успіхом.

"Цезар Куніков" є найбільшим десантним кораблем свого типу проекту 775. Українські сили знищили або пошкодили щонайменше п'ять десантних кораблів ЧФ із моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року", - ідеться у зведенні.

З посиланням на офіційного представника ВМС України капітана третього рангу Дмитра Плетенчука наголошується, що тільки п'ять із 13 десантних кораблів ЧФ, які були в росії на момент початку повномасштабного вторгнення, залишаються "в строю" і що "чотири кораблі перебувають у ремонті, чотири знищені, п'ять все ще в строю".

Раніше повідомлялося, що Буданов прокоментував знищення російського БДК "Цезар Куніков" дронами Magura V5.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті