В Іспанії застрелили російського пілота, який перегнав бойовий вертоліт Мі-8 разом з екіпажем в Україну

В Іспанії знайдено мертвим Максима Кузьмінова, який прилетів разом з екіпажем на російському військовому вертольоті в Україну. Про це з посиланням на місцеві ЗМІ повідомляє ТГК Brief 19 лютого.

"Валенське видання Eureka news пише, посилаючись на джерела в Цивільній гвардії Іспанії, що останнім часом у колишнього офіцера російської армії, який здійснив перехід на бік України і застрелив своїх товаришів, Кузьмінова були проблеми з алкоголем та наркотиками", - йдеться в повідомленні.

Його сусіди розповіли співробітникам правоохоронних органів, що "іноземець поводився неадекватно, часто кричав, вів п'яну балаканину і розповідав багато історій про своє минуле і теперішнє життя". Першим про подію написала газета ABC, повідомивши про вбивство 33-річного Кузьмінова в місті Ла-Вільяхойоса в Аліканте. Мертве тіло було знайдено щонайменше з півдюжиною кульових поранень на пандусі гаража.

Раніше Головне управління розвідки Міноборони України оприлюднило документальний фільм "Збиті льотчики росії", у якому, серед іншого, вперше показали російського пілота, який перегнав до України російський гелікоптер Мі-8 у межах спецоперації під кодовою назвою "Синиця". Як стверджує ГУР, льотчик – Максим Кузьмінов, він служив у 319-му окремому вертолітному полку армійської авіації РФ – в/ч 13984 із пунктом постійної дислокації у Приморському краї РФ.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті